Sonka 2005

Vuoden 2005 Maailmankylä oli Sonka, Rovaniemen entinen maalaiskunta, heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, Tervaskanto juhlan yhteydessä.

Sonka on kylä Rovaniemen kunnassa. Sonka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta Pellon suuntaan kantatie 83:n varrella.

Maisemallisesti kylässä on rantoja ja jääkauden jälkeisiä kivirakkoja, joista tunnetuin on Möötikkärakka, entinen Juhannuskallio.

Väestörekisterin mukaan vuonna 2011 Songan asukasluku oli 246. Kylän asukasluku on hieman noussut kylään muuttaneiden lapsiperheiden myötä.[1] Nykyisin asukkaista kouluikäisiä on noin 10%, työikäisiä noin 50% ja eläkeläisiä noin 40%.lähde? Vapaa-ajan asutusta on alueella runsaasti, joten asukasmäärä kaksinkertaistuu kesäkuukausina.[1]

Työpaikkoja tarjoavat Palosalmen Metsätyömieskoti, Lomakoti Seitaranta ja osa-aikaisesti kylän yrittäjät. Pääosin työikäinen väestö käy työssä Rovaniemellä ja muulla lähiseudulla. Lähin koulu on Sinetässä, kuten myös kauppa sekä posti. Songassa toimii myös kyläyhdistys.

Lähde: Wikipedia