Kantomaanpää 2014

Kantomaanpää Ylitorniolla oli Maailmankylä  27.6- 29.6. 2014.

Kantomaanpää on kylä ja postinumeroalue Ylitornion kunnassa Lapin maakunnassa. Se palkittiin vuoden lappilaisena kylänä 2012[1].

Kantomaanpään postialue rajautuu lännessä Koivistonpäähän, idässä Ainolaan, Pohjoisessa Pellon kuntaan (Ratasjärveen) ja etelässä Lohinivaan. Kantomaanpään postialue on 204 neliökilometriä pinta-alaltaan.

Kylän päävesistö on Miekojärven vesistöön kuuluva laskujoki, Tengeliönjoki. Seutu on hyvin vaihtelevaa maakorkeuksiltaan. Suurien suoalueiden vastapainona kohoavat vaarat jopa yli sadan- ja kahdensadan metrin korkeuteen, joista esimerkkinä voidaan mainita Palovaara 209m ja Jäivaara 176m.

Kantomaanpäässä on aktiivista kylätoimintaa ja erinomaiset ulkoilu, metsästys, marjastus, asumis ja yirtystoimintamahdollisuudet.

Konttilan kisat ovat yksi Kantomaanpään urheilutapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 1959 lähtien. Koko kylän hiihtotapahtuma on saavuttanut suosiota myös laajelmaltikin sillä osanottajia tulee kauempaakin. Hiihdot ovat aina olleet kaikille avoimet ja osanottomaksuja ei peritä. Hiihtotapa on vapaa.

Kantomaanpää sijaitsee seututien 932 varrella, Aavasaksalta Raanujärvelle päin n. 19 km päässä. Kylästä pääsee myös Ratasjärven kautta valtatielle 21.

Lähde: Wikipedia

 

Lataa tapahtuman käsiohjelma tästä.